hyabak.pl http://aspazja.pl/zabiegi/ipl

Co naród, to inny zestaw śniadaniowy. W wielu przypadkach, na podstawie samego porannego menu jesteśmy w stanie natychmiast zorientować się, w jakim kraju właśnie się znajdujemy. Francuzi, wiadomo, zawsze na śniadanie jedzą croissanta z dżemem, popijając go kawą, bądź też maczają w niej świeżą, chrupiącą bagietkę.

Anglicy preferują jedzenie śniadania na ciepło oraz dbają o to, aby był to syty, energetyczny posiłek. Spożywają więc powszechnie jajecznicę na bekonie, tosty, bądź kiełbaski na ciepło. Podobnie jadają Niemcy.

Najpopularniejszym przysmakiem śniadaniowym jest u nich gotowana kiełbaska, do której zagryza się świeżą bułkę. Prawdziwym ewenementem pod względem oryginalnego łączenia smaków, są Amerykanie. Lubują się oni w naleśnikach polanych słodkim syropem klonowym, podanym w towarzystwie skwierczącego bekonu.

Prawda, że to interesujący zestaw? Mieszkańcy Dominikany preferują zjadać o poranku pastę ze zgniecionych platanów, a także kukurydziane trójkąciki (przypominające znane nam nachosy) z serem i wołowiną. Nie da się ukryć, że każdy naród, pomimo swoich odmiennych nawyków śniadaniowych, pragnie by poranny posiłek był skutecznym źródłem energii potrzebnej do pracy.