Serwis i skup maszyn budowlanych http://www.rol-bud.net/ regeneracja części i pomp hydraulicznych http://www.formeds.com.pl/cat/108/Inulina

Chcąc dokonać porównania pomiędzy kuchnią włoską, a kuchnia francuską, dosyć szybko można się do szukać wyraźnych podobieństw.

Nie tyle są to jednak wspólne cechy dotyczące sposobu i rodzaju przyrządzanych potraw, co raczej cała „otoczka” związana z tymi czynnościami.

Zarówno Włosi, jak i Francuzi wyznają w kuchni zasadę powolności (w sensie braku pośpiechu, a nie celowego flegmatyzmu), delektowania się zapachami, smakami i starannym selekcjonowaniem składników.

Sam posiłek, jest zaś zarówno dla jednych, jak i dla drugich, swego rodzaju celebracją, świętem, okazją do spotkania w gronie rodziny, a także bliższych lub dalszych przyjaciół.

Kultura każdego z tych krajów kładzie bardzo duży nacisk na należyte, niespieszne spożywanie posiłków.

Kiedy więc nadchodzi odgórnie ustalony czas ich konsumowania, nikogo nie dziwią puste biura, czy sklepy.

Każdego dnia można wyróżnić porę, kiedy obywatel Włoch, czy Francji bez wyrzutów sumienia oddaje się rytuałowi spożywania posiłku.

Wspólny obiad, czy to w domu, czy na mieście jest świetną okazją do zacieśnienia więzów, interesujących rozmów, czy omówienia bieżących spraw.